Net çizgilerin kullanımı ve işlevsellik projemizin oluşumunda öncelik verdiğimiz kavramların başında gelirken Yapımızın bulunduğu bölgenin doğasına zarar vermemesi konusunda gösterdiğimiz hassasiyet doğrultusunda arazide bulunan kayısı ağaçlarını korumak tasarım kriterlerimden biri olmuştur.

Daha önce örneğine rastlanmamış bir uygulama olan  otopark girişinde temelde havuz oluşturulması ile olası sel durumunda maduriyet yaşanmasına karşı  önlem alınmıştır.

Güvenlik binasında Çanakkale Şehitler Anıtı’ndan etkilenilerek sembolik bir çalışma yapılmış aynı zamanda yapıda bir Atatürk köşesi oluşturulmuştur ve bu sayede kullanıcısı olan genç kuşakta tarihi değerlerine bağlılığı güçlendirmek ve tarihine merak duygusunu oluşturmak istenmiştir.

Anaokulunun iç dekorasyonunda kullanıcısı olan çocukların isteklerini anlayabilmek için uzun araştırmalar ve gözlemler yapılmış, çocukların hem zihinsel hem bedensel gelişimlerine destek olabilecek canlı bir mekan kurgulanmıştır.